Munkahely megtartás

Munkahely megtartás 2020.10.16.

A jelenlegi helyzetben az emberekben kétféle félelem van a munkahelyükkel kapcsolatban.  

Az egyik az, hogy elveszítik az állásukat (létszámcsökkentés, átszervezés, bevételkiesés, esetleg a cég csődbe menetele miatt). A másik, hogy nem találnak új állást, mert bizony megfordult a munkaerő piac és kevesebb a betöltésre váró üres hely, mint a jelentkezők. 

Mit tehetsz akkor, ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek még van állása. 

Az egyik legfontosabb a kompromisszum. Az, hogy alkalmazkodni tudj a kialakult helyzethez és ha nem is bármi áron, de igyekezz megtartani jelenlegi pozíciódat. A következőkben néhány ötletet osztok meg Veled, hogyan tudod bebetonozni magad a mostani munkahelyedre. 

Munkahely megtartás lehetőségek

Rugalmasság

Amennyiben új feladatokat kapsz, légy rá nyitott. Elképzelhető, hogy egy társosztály támogatását kérik Tőled, de az is lehet, hogy az alattad lévő beosztottaktól kell átvenned néhány feladatot. A legfontosabb, hogy ne utasíts el semmilyen megbízatást, hiszen ezzel is támogatod a szervezet nehéz helyzetből való kijutását. Vezetőid értékelni fogják a sok igent, a nem-ek helyett.

Proaktivitás

Légy aktív, adj új ötleteket akár a folyamatok egyszerűsítésére, költségek csökkentésére vagy új értékesítési csatornák megtalálására. Bármi fontos lehet most, ami a céges érdeket, a hatékonyságot és a gazdaságosságot szolgálja.

Legyél csapatjátékos

A most kialakult helyzetben a munkáltatók a kulcs embereikre támaszkodnak, válj Te is azzá! Az ellenségeskedés és a nyílt verseny nem tesz Téged oszlopos és nélkülözhetetlen munkaerővé, inkább a támogatásoddal, az ötleteiddel és a konfliktushelyzetek megfelelő elsimításával tűnj ki.

Önfejlesztés

Ha tudod, hogy régóta hiányosságod például a nyelvtudás vagy valamelyik szakterület ismerete, igyekezz több időt fordítani az önfejlesztésre. Számos lehetőség van már az interneten, akár ingyenesek is, ahol ezeket megteheted.

Pszichológiai támogatás

Segítünk, hogy a rázós helyzeteket könnyebben kezeld és sikeresen meg tudjad tartani a munkahelyedet, úgy hogy még jól is érezd magadat ezt követően.

A titok az emberekben rejlik!

hello@virtualhr.hu
+36/20 428-5749