IMX önismeret

HR megbeszélés

Önismeret - Kulcs Önmagadhoz,
alap a Jövőd építéséhez

imx önismeret bemutatás

Ki vagy Te?

Tegyél fel magadnak három kérdést:

Ha mind a három kérdésre pontos válasz fogalmazódik meg benned, akkor készen állsz arra, hogy megvalósítsd Önmagad, a terveidet. Amennyiben viszont bármelyikben is kicsit elbizonytalanodtál, érdemes tovább olvasnod a lenti sorokat.

Melyik kérdés pontosan mire is vonatkozik?

Ki vagy? => Tudod-e pontosan mit, miért és hogyan teszel? Mik a mozgatórugóid? Mik azok a tehetségek, melyeket nap mint nap használsz? Milyen helyzeteket érdemes elkerülnöd? Mikre mondj egyből igent, mert jó leszel benne?

Mit szeretnél elérni? => Látod-e magadat 3, 5, 10 vagy akár 15 év múlva? Mi az, ami valóban boldoggá tesz Téged, mit jelent számodra a siker? Egy multinál vagy egy kkv-nál éreznéd-e jobban magad, vagy inkább önállóságra és függetlenségre vágysz vállalkozóként?

Van terved, hogyan fogod mindent megtenni? => Tervezetten éled-e a mindennapjaidat? Tudatosak a napi döntéseid? Mennyire látod előre, hogy az, amit ma teszel, milyen hatással van a jövődre?

Na de hogy néz ki ez egy grafikán

A legelső kérdés, amire a pontos választ meg kell tudnod az az, hogy Ki vagy! A sikeres emberek titka ebben rejlik. Tudják kik ők, miben a legjobbak és mik azok a helyzetek, amelyeket óvatosabban kell kezelniük, mert hozhatnak rossz döntéseket. Az önismeret legmélyebb szintjével rendelkeznek. Mindent erre lehet építeni, ez a TE SIKERED alapja.

Önismeret és elfogultság

Önmagunk felé mindig engedékenyebbek vagyunk. Utólag ki tudunk magyarázni bizonyos döntéseket, élethelyzeteket és még saját magunkat is meg tudjuk győzni arról, hogy mégis jól cselekedtünk, mégis jól reagáltunk. Viszont mi történik akkor, ha objektív képet kapunk önmagunkról. Egy olyan tükröt tartunk magunk elé, ami a legapróbb részleteket is megmutatja, nem csak a mások felé tanúsított viselkedésünket, hanem a tudatalattink működését is. Az igazi mély MIÉRT-ekre kapjuk meg a választ.

Természetes és felvett viselkedés - Az álarc, amit magunk elé próbálunk tartani, pedig nincs is rá szükségünk

Mindenki volt már olyan helyzetben, amikor egy új közösségbe került és kialakított magában egy elképzelést arról, hogyan is kellene viselkednie a sikeres beilleszkedés érdekében. Vannak, akik évekig képesek másnak mutatni magukat, pedig ez folyamatos rengeteg feszültséget kelt bennük. Egy olyan normához igazítják magukat, amely az esetek döntő többségében nem is létezik. Ennek a folyamatos feszültségnek egészségügyi következményei is lehetnek, hiszen napi szintű stressz okozunk saját magunknak vele. Fontos látni a különbséget a természetes és az általunk elvártnak tartott, tehát felvett viselkedés között.

Milyen kérdésekre kaphatsz választ?

Hogyan hozod meg a döntéseidet? Hogyan teremts magad számára biztonságos helyzeteket? Hogyan építed ki kapcsolataidat? Mit és miért teszel egy társaságban? Hogyan reagálsz a változásokra az életedben? Hogyan tudj jobban reagálni? Mennyire követed a szabályokat, illetve mennyire van rájuk szükséged a biztonságérzetedhez?

Javaslatok személyre szabva

Amikor valaki kitölt egy személyiség tesztet és megkapja az eredményt, a HOGYAN TOVÁBB résszel általában egyedül marad. Kap egy tükröt, ami az esetek többségében nem feltétlen a valóságot mutatja. Az abban látottak viszont kiváltanak bizonyos érzelmeket, gondolatokat, felvetnek problémákat. Viszont, megoldásokat nem kapunk rájuk. Így akár negatív élményként is megélheti azt, hogy végre nyitott volt foglalkozni önmagával, saját maga fejlesztésével. Nálunk a személyiség profilok mindegyikéhez egyéni tanácsokat is kaphatsz, melyekkel el lehet indulni a régóta vágyott célok felé. Javaslatokat küldünk, ötleteket arra, hogyan változtasd előnnyé azt, amit először hátránynak gondolsz.

Kérdésed van?

Ha bármilyen témával kapcsolatban kérdésed van és szóban szeretnéd ezt megtenni, hívj minket telefonon!

+36/20 428-5749

Vagy vedd fel Velünk a kapcsolatot  a többi elérhetőségünkön!

Keress Minket!

Önismereti Bemutató anyag letöltése

Töltsd le IMX Önismereti anyagunkat e-book formátumban.

IMX önismeret

Kérem az IMX önismereti tanulmányt,

amely egyediségeimre, és az abban rejlő lehetőségeimre mutat rá.

A titok az emberekben rejlik!

hello@virtualhr.hu
+36/20 428-5749