Újévi fogadalmak

Újévi fogadalmak 2021.01.24.

Biztosan ismerős a helyzet. Lezárul egy év, Te pedig eldöntötted, hogy jövőre mindent másképp fogsz csinálni. Legyen szó párkapcsolatról, a háztartásról, a munkahelyedről, bármiről. A lényeg, hogy változást szeretnél elérni, mert érzed, hogy lehetne ezt vagy azt jobban is csinálni. Ez eddig jó, de cselekvés is szükséges hozzá!

Mi az, amit általában el szoktak rontani az emberek ilyenkor, és egy újabb “sikertelen” évet vagy egy kudarcélményt tudnak majd elkönyvelni magukban?
Általában az alábbi hibákat követik el:

    • hirtelen változásokat szeretnének rövid időn belül,
    • megfelelési kényszerből született változásokat tűznek ki célul, amivel nem tudnak teljes mértékben azonosulni,
    • nem reális célokat tűznek ki maguk elé,
    • nem járnak utána annak, valójában hogyan is csinálhatnák jobban,
    • megtervezik, kigondolják, de majd „holnap elkezdjük” gondolat kiséri a cél elérést,

Minden változás és változtatás nehéz, és a döntés sem mindig egyszerű. Mi most csak egy témában fogunk segíteni Neked.

Bizonytalan vagy?

Segítünk, hogy a megfelelő lépéseket tedd meg! Kérj díjmentes konzultációt, hogy sikeresen tudj változni a céljaidnak megfelelően.

Ahhoz, hogy sikeresen éld meg a változásokat, adunk Neked néhány tippet a munkahelyi változtatásokhoz.

Megfigyelés

Mielőtt bármin változtatnál, először elemezd magad és az elmúlt időszak helyzeteit. Hol csúszhattak el a dolgok? Hol van az a pont, amikor rossz lépéseket teszel? És ami szintén fontos, mikor és mit csinálsz rosszul? Valószínűleg nem fekete vagy fehér a működésed, vannak olyan pontok benne, amik jók és gyakrabban kell egy adott módon viselkedned, válaszolnod és döntened.

Visszajelzés kérése

Ha van olyan kollégád, akivel kellő bizalmi kapcsolatban vagy, nyugodtan elmondhatod neki, hogy ezen vagy azon változtatni szeretnél idén és megkérheted, figyeljen meg Téged. Adjon visszajelzést, ha mégis a régi módon viselkednél és erősítsen meg, ha Ő látja a változást. Ebben azért van rizikó, csak nagyon közelálló, inkább már nem kollegiális viszonyban álló „baráttól” kérd ezt a visszajelzést, akinek nem áll érdekében mást mondani!

Tükör

Keress a napod végén 2-3 percet (igazán nem kell több) arra, hogy átgondold: Sikerült-e másképp tennem? Meg mertem-e lépni azt a változást, amit szerettem volna? Ha igen, milyen érzés volt? Ugyanezt megcsinálhatod minden hétnek a végén, amikor “zárod a hetet”. Jegyezd fel magadnak az apró változásokat is, ha kell vezess naplót. Elemezz és gondolj vissza a hétre mindig.

Adj Magadnak időt!

A változás egy lassú, de aktív folyamat. Sok kicsi lépés vezet a nagy mérföldkövekhez. Ne akarj nagyot ugrani egyből, mert az vissza tud „ütni”.

Ünnepeld meg a sikereidet!

Önmagunk megváltoztatásában a két legfontosabb dolog: Bennünk történik, ezért számunkra a legfontosabb! Valamint minden apró sikert ünnepelj meg, éld át a változás adta örömöket. Legyen az egy apróság is, a lényeg, hogy lepd meg magad. Kérj extra habot a kávédra, vagy hétvégén pihenj fél órával többet. Bármit választhatsz, ami feltölt egy kicsit, és jutalomként éled meg.

Ha konkrét célod van

És csak támogatásra van szükséged, vedd fel Velünk a kapcsolatot egy 30 perces konzultációban segítünk első körben, hogy elérjed a céljaidat!

FONTOS: Amennyiben bizonytalan vagy, fordulj szakértőhöz, aki profi és jól bevált tanácsokkal tud ellátni egyénre szabottan. Nincs tuti recept, minden ember és minden helyzet más.

A titok az emberekben rejlik!

hello@virtualhr.hu
+36/20 428-5749