Angol nyelvű interjú kérdések típusai

Angol nyelvű interjú kérdések típusai 2020.09.23.

Új állás keresése során, sokszor riadhatsz meg attól, hogy már a hirdetést is angolul fogalmazza meg a vállalat, ahova jelentkezni szeretnél. Ráadásul az önéletrajzodat, valamint a motivációs leveledet is angol nyelven kérik el. A problémát az jelenti, ha a tudás, amivel rendelkezel, nem ad elég magabiztosságot Neked 

Az ilyen esetekben mindenképpen szükséges felkészülnöd nyelvtudásod bemutatására, mert egy ilyen hirdetés esetében szinte biztos, hogy használnod kell majd eddigi ismereteidet. 

Jellemzően hasonló jellegű kérdések szoktak elhangozni minden interjún, amelyekre fel is tudsz készülni, viszont váratlan kérdések is felmerülhetnek a beszélgetés során. Sokat tehetsz sikered érdekében, hogy felkészülten érkezz, interjú előtt gyakorold azt, ami szinte biztosan téma lesz 

Interjúztatásaim során azt tapasztaltam, hogy minél nyitottabb és kedvesebb az interjúztató, annál jobban megnyílnak a jelöltek is idegen nyelvenViszont nem minden esetben ül Veled szemben egy olyan személy, aki tekintetével és mosolyával az idegen nyelv használatára bátorít Téged, és önbizalmat meríthetsz belőle. 

tanulás az előrelépéshez

A biztos pontot a már említett gyakorlás jelenti. Alapvetően négy fő csoportba lehet sorolni a kérdéseket, melyekre készülnöd kell: 

    1. Bevezető kérdések 
    2. Szakmai jellegű kérdések 
    3. Személyre szabottabb kérdések 
    4. „Levezető, lezáró” kérdések 

Bevezető kérdések 

Céljuk alapvetően a megfelelő hangulat kialakítása az interjún. Laza, könnyed témák merülhetnek fel, amelyeket egy magyar nyelvű interjún is szokás feltenni. Mint például: 

    • Könnyen sikerült-e idetalálni? 
    • Rendben ment-e a parkolás? 
    • Hogy érzed magad? 


Szakmai jellegű kérdések
 

Itt indulnak az izgalmak. Ennél a kérdés típusnál mindenképp szükséges utánanézned a szakszavaknak, kifejezéseknek. Az alábbi témakörökben kaphatsz kérdéseket: 

    • Milyen feladataid voltak az előző munkahelyen? 
    • Milyen felelősségi köreid voltak? 
    • Milyen elképzeléseid vannak szakmailag a jövőre nézve? 
    • Milyen karriercélokat fogalmaztál meg magadnak az elkövetkező 5 évre? 
Tanulás lehetséges metódusai és pályaválasztás

Személyre szabottabb kérdések 

Ez a rész főleg a személyes kompetenciáidra, készségeidre vonatkozik. Felmerülhet például kérdésként: 

    • Melyek az erősségeid/gyengeségeid? 
    • Mi a kedvenced a jelenlegi feladataid közül? 
    • Hogyan kezeled a stressz helyezeteket/konfliktusokat? 

Érdemes konkrét példákkal alátámasztanod válaszaidat. Mint például: „A konfliktusokat mindig megoldásorientáltan próbálom kezelni. A legutóbbi munkahelyemen lévő nézeteltérésemet az egyik értékesítő kollégámmal úgy oldottam meg, hogy elhívtam munka után egy kávéra, tisztáztam vele a köztünk lévő feszültség forrását és igyekeztem odafigyelni rá a továbbiakban.” 


„Levezető, lezáró” kérdések
 

Az interjú végén van az egyik legnehezebb témakör: a fizetési igény. A bevezető, ismerkedő kérdések után ez a kérdéskör adja az interjú keretét.  

    • Milyen fizetési elképzeléseid vannak? 
    • Leghamarabb mikor tudnál kezdeni? 
    • Mennyi a felmondási időd? 
    • Van esetleg még egyéb kérdésed? 

További blog bejegyzéseimben olvashattok majd egyéb kérdésekről és a rájuk adott helyes válaszokról is. 

Interjú felkészítés

Segítünk, hogy megfelelően felkészülj a Rád váró kihívásokra és megmutatjuk mire van szükséged, hogy sikeresen vedd ezt az akadályt.

A titok az emberekben rejlik!

hello@virtualhr.hu
+36/20 428-5749